Fillers & Fillersfunktion

Uppdaterad: apr 15

Vad är HA?

Hyaluronsyra (HA) är ett ämne som finns främst i hudens djupare lager med stor vattenbindande förmåga. Hyaluronsyra är ingen syra, utan en fuktbindande sockermolekyl (glykosaminglukan) som finns naturligt i huden. HA binder vatten i kroppen och bildar en geléliknande substans som hjälper till att återfukta, smörja och stabilisera och stödja dem elastiska fibrerna i huden, kollagen och elastin. Brist på HA leder till att huden inte kan bibehålla sin elasticitet och får mer rynkor och blir torrare. För att garantera elasticiteten och bibehålla hudens struktur och kraft, det är väsntligt att hålla fuktighetshalten i huden.

Vad är Fillers?

Fillers är en icke-animalisk HA (hyaluronsyra) som liknar kroppens egna HA och hjälper till att återfukta, smörja och ge stabilitet till vävnaden. Att injektera HA med hjälp av fillers kan vara ett sätt att tillfälligt återställa en förlorad mängd i huden, för en tydligt anti-age effekt. Effekten av fillers kan motverka ålderstecken, förbättra symmetri, förstärka ansiktsdrag och bibehålla ett ungdomligt utseende. Eftersom även den injekterade hyaluronsyran bryts ner i samma takt som kroppens egna HA, effekten av behandlingen är tillfällig.Får man allergiska reaktion av HA eller Fillers?

Eftersom hyaluronsyra har ett naturligt ursprung är en ytterst mild och ogiftig substans samt ger minimal risk för allergiska reaktioner.


Gör det ont vid behandling med Fillers?

Smärtgraden varierar mellan olika individer. Vi rekommenderar att använda bedövningssalva 30 min innan behandling.


Vad är det Cytosial (Cytosial BIOXIS)?

En av världens snabbast växande hyaluronsyror. Dess molekylära struktur och uppbyggnad bidrar till långvarig effekt, ökad säkerhet och bättre vävnads integrering.

Produkterna är tillverkade av franska BIOXIS Pharmaceuticals, där både produktutveckling och produktion ligger i Lyon, Frankrike.


Varför Cytosial?


Ungdomligt utseende

Cytosial är en icke-animalisk hyaluronsyra som används för att motverka ålderstecken, förbättra symmetri och förstärka ansiktsdrag. Utvecklat för att uppnå ett mer ungdomligt utseende! Tack vare Cytosials produktportfölj finns det nu möjlighet att skräddarsy ett personligt behandlingsprotokoll för varje kund oberoende av behov eller önskemål.

Säkerhet & kvalité

Kvalitén och säkerheten bakom hela produktserien är BIOXIS Pharmaceuticals prioritering. Med laboratorium i södra Frankrike, Lyon, produceras och utvecklas våra produkter i BIOXIS utvecklingscenter. Hyaluronsyran som Cytosial innehåller är patenterad och följer alla säkerhetsföreskrifter. Produktserien har den högsta certifieringen av säkerhetskontroll i Europa, ISO 13485.

25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla